9 Nisan 2010 Cuma

TAVUK BUDU KIZARTMA






Zamanı az olanlar için pratik önerim... Tavukların ucuna sarılan mufin kaplarıda sofrayı neşelendiriyor:)))

tavuk butu
dondurulmuş patates
toz kırmızı biber, karabiber, köri, kişniş, tuz,1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı biber salçası,sıvı yağ
mevsim salatası

Tavukları haşlayıp suyunu süzelim. Derin bir kaba sıvı yağ, salaçalar ve baharatları katıp harmanlayalım tavuk butlarını bu karışıma katıp iyicene harmalayalım. En az 2 saat bu sosta kalan tavukları az yağda teflon tavada kızartalım, havlu peçeteyle fazla yağını alalım...

Patatesleri bol yağda kızartıp havlu peçeteyle fazla yağını alıp servise alalım...

Tavuk butlarının uçlarını renkli mufin kaplarıyla saralım, patetesin üzerine ketçap, mayonez, hardalla süsleyelim mevsim salatası eşleğinde arzuya göre pirinç pilayıyla servis edelim. Afiyet olsun...