22 Nisan 2010 Perşembe

YUNAN USULÜ PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI




Çiçek açmış kahvaltı sofrası buram buram domates kokulu...

Keçi peyniri
Labne peyniri
Tulum peyniri
yarım diş sarımsak
zeytinyağı
dolmalık fıstık
kıyılmış taze nane yaprağı
Salkım domates küçüklerinden

Peynirlerin oranı eşit olsun... Peynirlerimizi çukur bir kaba alalım içine yağ ve rende sarımsak ilave edip ezerek harmanlayalım... 1 saat kadar dolapta dinlendirelim...

Domatesleri ortadan bölelim içleri kaşık yardımıyla çıkartalım...

Dolmalık fıstıkları yağda hafifçe pembeleştirelim. Bir bölümünü üstünü süslemek için ayıralım kalanını dinlenmiş peynir karışımına katıp harmanlayalım...

Domateslerin içini peynir karışımıyla dolduralım üzerini dolmalık fıstık ve naneyle süsleyip servis yapalım... Afiyet olsun...