3 Mayıs 2010 Pazartesi

KIYMALI EKMEK





Günaydın biz açıcız diyenlere doyuran kahvaltılık...

Malzemeler:
4 adet ekmek hamuru
İç malzemesi:
200 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 orta boy domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
tuz-karabiber-kırmızı pul biber- yenibahar - az tarçın
Üzeri için
2 yumurta sarısı
susam


İçini hazırlamak için ; önce tavaya sıvıyağı ve tereyağını alalım daha sonra kıymayı çok az tuz katarak suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Soğanı ve sivriberi yemeklik doğrayıp tavaya ilave edelim soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım. Küçük doğranmış domatesleri ilave edelim onlarda yumuşayınca salçayı katalım salçanın kokusu çıktıktan sonra baharatları ilave edelim karıştıralım ocaktan alalım...

Fırını 180 derecede 10 dakika kadar ısıtalım. Hamurumuz pişerken 150 dereceye düşürüyoruz...

Hamuru istediğimiz büyüklükte parçalara bölelim.

Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatalım ve hamuru üzerine koyup yavaş yavaş elimizle 1 santim kalınlığında oval olacak şekilde açalım altına az un serperek...

Elimizle açtığımız hamurun uzun tarafına kıymalı içten koyup uzun kenarından rulo şeklinde saralım.

Hamurun iki ucunuda içinin dışarıya çıkmaması için bastıralım. Daha sonra iki ucunu birleştirecekmiş gibi bir simit yapalım. Yağlı kağıt serilmiş yağlanmış tepsiye yerleştirelim.

Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpip ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...
Afiyet olsun...