7 Mayıs 2010 Cuma

KOLAY ETLİ KÖMBE







Kahvaltı sofrasını şenlendirecek bardak bardak çay içirtecek pamuk gibi kolay etli kömbe...

2 ekmek hamuru

İçi için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan
1 iri avuç kuşbaşı et
1 sivir biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 orata boy domates
tuz-karabiber

Üstü için: 2 yumurta sarısı az sıvı yağ katılm.

Tavaya sıvı yağı alalım ısınınca küçük kesilmiş soğanları katıp kavuralım. Soğanlar yumuşayınca eti katalım ardından küçük doğranmış sivri biberi katıp kavuralım. Sivri biber yumuşayınca salçayı katalım. Salçanın kokusu çıkınca susuz küçük doğranmış domatesleri katalım, domatesler yumuşayınca ocaktan alalım...

Hamurumuzu küçük parçalara bölelim tezgahın üstünde parmak uçlarımızı sıvı yağa batırarak yuvarlak şekilde açalım. içine etli harç koyup hamurun kenarlarını büzüp yuvarlak yapalım yağlı kağıt sürülmüş yağlı tepsiye dizelim...

Hamurların üstüne yumurta sürüp 180 derece ılık fırında kızarana kadar pişirelim...

Afiyet olsun...