14 Mayıs 2010 Cuma

PAÇANGA BÖREĞİ





Hayırlı cumalar herkeze... Bu sabahda kahvaltı soframızı paçanga böreğiyle şendirdim. Domatesli de çok daha hafif oldu tavsiye ederim... Sevgilerimle...

2 adet yufka
kızartmak için sıvı yağ

içi için:
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 sivri biber
1 orta boy domates
6 dilim pastırma
rende kaşar peyniri

Tavaya sıvı alalım ısınınca ince doğranmış sivri biberi katıp kavuralım. Biber yumuşayınca kabuklarını soyduğumuz küçük doğradımız domatesi ve tuzu katalım şöyle bir soteliyelim. Son anda küçük doğranmış pastırmaları katıp karıştırıp tavayı ocaktan alalım.

Yufkaları iri üçgen şeklinde keselim. Pastırmalı harç üzerine rende kaşar peyniri kayup enli olarak (sigara böreğinin kalını şeklinde) saralım.

Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, havlu peçeteyle fazla yağını alıp demli çay eşiliğinde servis ederlim. Afiyet olsun....