5 Haziran 2010 Cumartesi

HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKUM






Merhaba... Bu günde kahvaltı için kolay haşhaşlı cevizli lokum yaptım... Mis gibi hamur ve haşhaşın kokusuyla güne başlamak nefis oluyor:))) Sevgilerimle...

3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi dolu dolu
yarım su bardağı sıvı yağ
3 avuç ceviz içi
3 adet ekmek hamuru

Haşhaşı sıvı yağ ile inceltelim cevini katıp karıştıralım.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üstünde parmaklarımızın ucunu yağa batırarak açalım... Haşhaşlı içi her yerine sürelim incecik rulo şeklinde saralım... Bıçakla 3 parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye dizelim...

İşlem bitince üzerine tekrar fırçayla haşhaş sürelim...

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 -40 dakika pişirelim... Üzeri kızarıncaya kadar...

Sıcak tavşankanı çayla servise hazırdır... Afiyet olsun...

20/Temmuz/2010 Pazartesi günü DEĞİŞİM Gazetesinde yayınlanan tarifim....