29 Haziran 2010 Salı

KUMPİR






Günaydın... Sabah sabah kumpir nefis oluyor...

4 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
salaçalı sosis halka doğaranmış (pişmiş)
haşlanmış bezelye
salatalık turşusu
ketçap, mayonez

Haşlanmış patatesleri sıcakken soyalım ezelim. İçine kaşar peynirinin yarısını katalım sıvı yağ ve tereyağı ilave edip iyice karıştıralım...

Güveçleri az sıvı yağla yağlayıp ezilmiş patates koyalım. Üzerine salçalı sosis ve bezelye ilave edelim ısıtılmış 200 dere fırına sürelim pişme kokusu gelince kaşar peynirinin kalanını güveçlere pay edelim. Tekrar fırına sürelim peynir iyice eriyince fırından alalım...

Ketçap, mayonez sıkıp salatalık turşusuyla süsleyip sıcak sıcak servise sunalım... Afiyet olsun...