30 Temmuz 2010 Cuma

MOZAİK PASTA





Pastaların içinde en çok sevdiğim mozaik pasta:)) Eskiden bir paket katı yağ ile yapardık zararlı olduğu için artık krema ile yapıyorum... İster çukulata olarak yiyin ister pasta olarak harika bir lezzet... Denemeniz dileğiyle.

2 paket sütlü çukulata
2 paket bitter çukulata
2 avuç fındık kırığı
2 kutu çiğ krema (400 ml)
50 gr katı yağ
1,5 paket pötibör bisküvi

Krema, çikolata ve tereyağı bir kapta çok kısık ateşte eritin ve 30 dakika kadar soğumaya bırakın.

Bisküvileri kırıp çikolatalı karışıma ilave edin, fınık kırıklarını katın iyice karıştırın.

Dikdörtgen kek kalıbının içine yağlı kağıt serip karışımı aktarın ve 3-4 saat buzlukta dondurun daha sonra dolaba alın toplam 24 saat sonra dilimleyerek servise sunun... Afiyet olsun...