18 Temmuz 2010 Pazar

SUSAMLI POĞAÇA





Günaydın:))) İyi pazarlar... Bu sabah evim mis gibi iştah açan mahlep ve susam kokusuna teslim oldu:)) Bu kokuyu duyunca çay nerede diyor insan...Denemeniz dileğiyle...


250 terem yağ oda sıcaklığında bekletilmiş (ülker marka)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı eski kaşar peyniri rendesi (kokulu olanından tadı kokusunda saklı)
1 çay bardağı taze kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı elenmiş un

Üzeri için: 2 yumurta sarı az sıvı yağ ve bir çimdik toz şeker katılmış + susam

Terem yağ, sıvıyağ, yoğurt ve sirkeyi bir kaba alıp mikserle çırpalım krema kıvamında olsun...

Tuz, rende taze ve eski kaşar peyniri katalım elimizle karıştıralım. Un ve kabartama tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Üzerini streçle kapatıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim.

Buzdolabından aldığımız hamuru 10 dak dinlendirip oval şekil verip yağlanımış yağlı kağıdın üzerine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dak kadar üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...

19/Temmuz/2010 Pazartesi günü DEĞİŞİM Gazetesinde yayınlanan tarifim....