23 Ağustos 2010 Pazartesi

KISMET KEBABI






Merhaba:)) Ege den nefis bir lezzet KISMET KEBABI... Görüntüsü şık tadı nefis bir kebap denemeniz dileğiyle...




250 gr. kuzu külbastı
2 iri patates
kızartmalık ayçiçek yağı
1 adet iri kurusoğan
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yeşil sivri biber
1 domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
kırmızı pul biber, kekik, tuz

Patateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Kızgın ayçiçek yağına tuz serper gibi patesleri atıp kızartın... Havlu peçeteyle fazla yağını alıp servis tabağına alın.

Kurusoğanı piyazlık doğrayın ayçiçek yağında kızartın... Kızaran soğanları kızarmış patateslerin üzerine dizin...

Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün...

Ardından siviri biberleri kızartın servis tabağının kenarına yerleştirin. Yağı azaltıp etleri kızartın.
Ardından dometesleri kızartın. Kızaran domatesleri tabağın yanına yerleştirin.

Teflon tavaya tereyağını ilave edin yağ eriyince kırmızı pul biber ve kekik ilave edip etleri tekrar bu sosla kızartın...

Kızaran etleri küçük küçük doğrayın.

Sarımsaklı yoğurt dökülmüş malzemenin üzerini et parçalarıyla kaplayın... Tereyağlı kızartma yağından az biraz etlerin üzerine gezdirip servise sunun...Afiyet olsun...