14 Ağustos 2010 Cumartesi

BARBUNYA PİLAKİ



Merhabalar:) Zeytinyağlı barbunya pilakisini bir de ben yorumlayım dedim... Bol ekşili acılı hımm oldu:))) Denemeniz dileğiyle...
1 kg taze barbunya
1 çay bardağından az sıvıyağ ve rivera zeytinyağı karışımı
2 adet havuç
1 soğan
1 patates
1 yemek kaşığı salça
2 orta boy domates
5 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker - tuz
Barbunyaları ayıklayıp 15 dakika bol suda haşlayalım. Ocaktan aldıktan sonra 1 su bardağı soğuk su ilave edip 5 dakika dinlendirip süzelim... Bir kerede soğuk suyun altına tutup süzgeçe koyalım.
Tencereye sıvıyağlı karışı alalım. Yağ ısınınca küçük doğranmış soğanları katıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
Yarım ay şeklinde doğranmış havuçları katalım 5 dakika kadar kavuralım.
Salçayı ilave edelim kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Barbunya ve kabukları soyulmuş küçük doğranmış dometesleri ilave edelim 1-2 dakika karıştıralım.
Üstü batası soğuk su ilave edip ağzı kapalı pişmeye bırakalım.
İnmeye yakın küçük doğranmış patesler ve ortadan bölünmüş sarımsaklar, defne yaprağı , tuz, şeker, limon suyu ilave edelim pişmeye bırakalım.
Pişen barbunya yı dinlendirdikten sonra servis tabağına alalım.
Üzerine sızma zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber, minik acı turşu biberi eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...