3 Ağustos 2010 Salı

DAMLA SAKIZLI TÜRK KAHVESİ


Merhabalar... Türk kahvesini içmek büyük bir keyiftir benim için... En sevdiğim çeşidiyse Ege yöresine özel Damla Sakızlı Türk Kahvesi dir...

Sevgili blog arkadaşım Önzur Hanım'ın namına yudumladım bu kahveyi. Çünkü kendisi merak etmiş tarifi...

Öznur Hanım yapıp içerken kulaklarımı çınlatmayı unutmayın:))

1 paket damala sakızı (aktarda satılandan) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır.

Bir hafta kadar buzdolabında dinlendikten sonra bildiğimiz gibi Türk kahvesi pişirilir.
1 fincan dolaptan alınmış su,
2 çay kaşığı sakızlı kahve
2 adet kesme şeker
malzeme cezvenin içinde iyice karıştırılır,
kısık ateş köpürene kadar tutulur,
1. seferde köpük kaşıkla fincana alınır,
2 kez kahve kabarınca fincana bir bölümü alınır tekrar ateşe konur
3 kez kahvemiz kabardığında tamamı fincana boşaltılır...

Çikolata eşliğinde servise sunarız.... Afiyet olsun...