27 Ağustos 2010 Cuma

HARDALLI MENEMEN


Hayırlı cumalar... Sahur sofrasına farklı önerim Almanya usulü Hardallı Menemen... Denemeniz dileğiyle...

1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 adet sivri biber
3 orta boy domates
1 çay kaşığı dolusu hardal
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
3 dal maydanoz
2 yumurta sarısı

Tavaya yağı alalım ısınınca küçük doğranmış sivri biberleri katıp yumuşayıncaya kadar kavuralım.

Rendelenmiş dometsleri katalım, pişmeye bırakalım. Menemen kıvam almaya başlayınca hardal, baharatlar, kıyılmış maydanozu katıp karıştıralım.

Cam keseye yumurta sarılarını alalım tuz, karabiber katıp iyice çırpalım. Menemenin üstüne dökelim. Çatalın ucuyla arada bir iterek yumurtanın pişmesini sağlayıp servise sunalım.
Afiyet olsun...