11 Ağustos 2010 Çarşamba

HURMALI KURABİYE




Hayırlı Ramazanlar diliyorum.... Ramazanın bereketi evlerimize dolması dileğiyle....
Arabistandan çok beğendiğim bir tarif veriyorum denemeniz tavsiye ederim...
Hamuru için
200 gr margarin
1 paket dr.okter kurabiye unu
2 çorba kaşığı gül suyu
1 çorba kaşığı portakal çiçeği suyu (baharatçılarda bulabilirsiniz)
İçi için
200 gr. hurma
1 tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu
Üzeri için
Pudra şekeri
Yapılışı
İçi için hurmaları küçük parçalara bölelim çekirdeklerini çıkartalım. Rondaya alalım, poratakal çiçeği suyu ve 2 çorba kaşığı kadar sıcak su ilave edip püre kıvamına getirelim.
Hamuru için, oda sıcaklığında ki tereyağını kaba alalım unu ilave ederek ezelim. Gül suyu, portakal çiçeği suyu ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.
Hamurdan küçük bezeler kopartıp ortalarını açarak hurma püresi bırakıp kapatalım. Ben yuvarlak şekil verdim.
Az yağlanmış yağlı kağıdın üzerine kurabiyeleri dizelim. Üzerlerini çatalla delelim. Önceden ısıtılmış 150 derece 30-35 dakika pebeleştirmeden pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servise sunalım... Afiyet olsun...