20 Ağustos 2010 Cuma

KARLI REVANİ





Merhabalar:)) İftar için tatlı bir düş kurdum:)) Karlı Revani... Enfes ve çok bereketli bir tatlı tarifi denemeniz dileğiyle hayırlı iftarlar...
Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Revani İçin
6 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri İçin
2 poşet krem şanty
1 su bardağı süt
hindistan cevizi
Önce şerbeti yapalım. Şekerle suyu kaynatıp kıvam tutunca limon suyu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Revani için yumrutaları derin kaba kıralım şekerle köpürene kadar iyice çırpalım. Yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim. Elenmiş un , irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de katıp iyicene karıştıralım. Yağlanmış kare borcam kaba dökelim önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 - 40 dakika yani üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan revaniyi harı gidene kadar dinlendirip soğuk şerbeti dökelim dinlemneye bırakalım.
Cam kabın içinde 2 paşet şantiyi 1 bardak sütle çırpıp katı bir kıvam elde edelim buzdolabında 2-3 saat kadar bekletelim.
Servis zamanı revanilerin üzerine bol krem şanty ve hindistan ceviziyle servise sunalım. Afieyt olsun....