27 Ağustos 2010 Cuma

ZETİNYAĞLI HAVUÇ


Günün ikinci tarifi Zeytinyağlı Havuç... Yemeside görüntüsüde nefis oldu:)) Denemeniz dileğiyle:))
Malzeme
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı rivera zeytinyağı
1 büyük kuru soğan
6 tane havuç
tuz, tozşeker
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt, kırmızı pul biber
Tencereye yağları alalım, ısınınca küçük doğranmış soğanları katıp kavuralım. Soğanlar hafifçe pembeleşince çubuk çubuk kesilmiş havuçları katalım kavuralım. Havuçların rengi dönünce sıcak
su katalım yarım çay bardağı kadar. Tuz ve toşkeride ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Pişen havuçları soğuduktan sonra servis tabağına alalım sarımsaklı yoğurt ve pul biber serpip servise sunalım. Afiyet olsun...