9 Eylül 2010 Perşembe

BOŞNAK TATLISI






Ramazan Bayramımız yani Şeker Bayramımız Kutlu olsun... Şeker gibi, bayram gibi bir bayram geçirmek dileğiyle...
Bayram etsin sofralarımız en leziz tatlarla. Bayram etsin yüreğimiz sevdiklerimizle sohbetle...
Bayram tatlısı olarak Boşnak Tatlısı yapmayı tercih ettim. Nefis bir tatlı içi bol cevizli tarçınlı ağızda dağılan hamuruyla nefis oldu. Denemeniz dileğiyle sevgilerimle:))
Malzeme
3 yumurta sarısı
1 paket eritilmiş soğumuş margarin
1 tutam tuz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çimdik tarçın
Üzeri için
1 yumurta sarısı
toz antep fıstığı
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbeti yapalım. Şeker ve suyu kaynama noktasına geldikten onra 15 dak. daha kaynatıp limon suyunu ileve edelim. 1-2 Taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım....
Soğuyan şerbetten 3 kepçe kadar ayıralım. Tatlı şerbetini çektikçe azar azar ayrıdığımız şerbetten dökelim. Benim tatlım 3 günde bitti her sabah 1 kepçe şerbet döktüm tatlım yenilendi...
Yumurta sarılarını, eritilip soğutulmuş margarini ve bir çimdik tuzu genişce bir kaba alıp çatalla çırpalım.
Elenmiş unu kabartma tozunu katıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. 20 eşit parçaya bölelim.
Dövülmüş ceviz içini tarçınla karıştıralım. Hamurları elimizde oval açıp içlerini tarçınlı cevizle doldurup kapalım. Yağlanmış tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 35 dakika kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökelim. Servis zamanı üzerine toz yeşil fıstık serpelim. Afiyet olsun....