23 Eylül 2010 Perşembe

ENGİNARLI TAVUKLU PİLAV





Günaydın canlarım:)) Benim ilk defa pişirdiğim tadına doyamadığım Enginarlı Tavuklu Pilavın tarifi sizlerle... Denemeniz dileğiyle...
Eti için
1 kg kemiksiz tavuk eti (pirzola ve göüs eti karışık)
tereyağı ve sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
5 adet enginar (enginarlar küçükse daha fazla kullanılır ben 1 kavanoz kullandım)
1 adet kuruğan
1 tutam dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çimdik toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, yenibahar
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatalım. Yıkayıp süzelim.
Teflon tencereye tavuk etlerini yağ koymadan bırakıp, suyunu salıp çekinceye kadar kavurmaya bırakalım. Etler kavrulmaya başalyınca tereyağı ve sıvı yağı ilave edip kızarana kadar kavuralım. Ocaktan almadan bahartaları ilave edip şöyle bi karıştırıp ateşten alalım.
Pilav tenceresine yağı alalım ısınınca küçük doğranmış soğanları katıp kavuralım. Üzerine enginar ve pirinçleri ilave edip kavuralım. Üzümleri katalım tuz, şeker ve karabiberi ilave edip sıcak suyunu verip şöyle bir karıştırıp tencerenin ağızını kapatıp pişirmeye bırakalım.
Suyunu çeken pilavın üzerine incecik kıyılmış dereotu ve yenibaharı ilave edip karıştıralım, yarım saat kadar üzerine bez kapatıp dinlendirelim.
Geniş bir kasenin altına tavuk eti üzerine enginarlı pilav koyalım bastıralım ve servis tabağına çevirerek koyalım. Pilavımız servise hazırdır afiyet osun...