21 Eylül 2010 Salı

MAYDANOZLU KİŞNİŞLİ PATLICAN SOS


Canlarım merhaba:)) Bayramın 3. gününden beri izinsiz ve 14 saat çalışıyorum. Sizlere geç ulaşıyorum neler yaptığınızı geriden takip ediyorum bu durum beni çok üzüyor:(( Ama aklım, kalbim ve iştahım sizlerle:))
Kolay ve leziz Maydanozlu Kişnişli Patlıcan Sosum et ızgaralarının yareni sizlerle... Denemeniz dileğiyle...
4 patlıcan
1 su bardağı yoğurt (yarım saat kadar tülbentte süzülmüş)
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı ince doğranmış kişniş
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
tuz, kırmızı pul biber, toz kişniş
Patlıcanları fırın ızgarasında közleyelim. Kabuklarını soyup bir kaseye aktaralım. Üzerine limon suyu ve toz kişniş ekleyip ince doğrayıp soğuyana kadar bekleyelim.
Süzülmüş yoğurda , ince doğranmış kişniş, maydonoz, zeytinyağı, tuz ve rende sarımsağı katıp iyice karıştıralım. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine bol kırmızı pul biber serpip maydanoz ve kişniş yapraklarıyla süzleyip servise sunalım. Af,yet olsun...