25 Eylül 2010 Cumartesi

MUZLU MUHALLEBİ








Günaydın canlarım:)) Nefis muz kokulu Muzlu Muhallabi yaptım. Denemeniz dileğiyle...
1 litre süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay kaşığı muz esansı
50 gr margarin
3 adet ezilmiş muz (isteğe göre dilimlenmiş muzda kullanılır)
Süzlemek için: toz fıstık, çikolata drajesi
Süt, un, nişasta, şeker, yumurta bir tencereye konulur çırpılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirilir. İçine margarin, vanilya ve muz esansı ilave edilip ocaktan alınır.
Kaselerin dibine yarım kepçe muhallebi dökülür, üzerine 1 çorba kaşığı ezilmiş muz veya dilimi konulup tekrar 1 kepçe muhallebi dökülür.
Soğuyan muhallebiler fıstık ve çikolata drajeleriyle süslenip servise sunulur... Afiyet olsun...