5 Eylül 2010 Pazar

TAVUK İNCİK HAŞLAMA


KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN... BU MÜBAREK GECEDE ALLAH'TAN AÇIK
YÜREKLE NİYAZLARDA BULUNALIM...
RABBİMİN MERHAMET VE ŞEVKATİNE ERİŞMEK DİLEĞİYLE.
GECEMİZ BÜLBÜL GİBİ SUSMADAN BOL DUA İLE GEÇSİN... AMİN.
İftar için hafif ve lezzetli bir tat Tavuk İncik Haşlama. Denemeniz dileğiyle...
Malzeme
6 adet tavuk baget
12 adet arpacık soğan
2 tane orta boy kum havuç
3 adet haşlamalık patates
sıvı yağ
1 adet defne yaprağı
tane karabiber, tuz, su
Üzeri için
Kıyılmış maydanoz
kırmızı pul biber
limon suyu
Tavukları tencereye alalım, üzerine su koyup ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Suyunu süzüp dökelim. Derilerini çıkartıp atatlım.
Teflon tencereye yağ koyalım. Kalın parmak şeklinde doğranmış havuçları katıp şöyle bir çevirelim. Ardından kabuğu soyulmuş arpacık soğanları katıp 2 dakika kavuralım. Tavukları ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım. Yeteri kadar sıcak su ilave ediyoruz. Defne yaprağı, tane karabiber, tuz koyup kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz. Patateslerde pişince servis tabağına alıyoruz. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu ve kırmızı pul biber ilave edeyoruz. Afiyet olsun...