5 Ekim 2010 Salı

Limonlu ve Süzme Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası


Merhaba arkadaşlar:)) Havalar soğumaya başladı bizlere direnç verecek ilaç gibi Limonlu ve Süzme Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası... Nefis çorbamı denemeniz dileğiyle... Not: resimleri çekerken ışıklarını ayarlayamışım:(( biri kırmızı biri soluk görünüyor gerçeği kırmızı... Ben bu ışık ayarlamasını çözem ama biraz zaman gerek.... Sevgilerimle...
Malzeme
400 gr kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
Çorbası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorbağı un
yarım limon suyu
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 yumurta
Sosu için
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
kuru reyhan
Etler yıkanır 8 su bardağı su, tuz , havuç ve soğanla haşlanır. Etler iyice pişince süzgeçe alınır soğumaya bırakılır. Soğuyan etler didiklenir.
Tencereye yağ alınır ısınınca un konup kavrulur un sararınca kokusu çıkınca etin haşlama suyu süzülüp una katılır. Devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Didilmiş etleri ilave edelim bir iki taşım daha kaynayınca, ayrı bir kapta çırpmış olduğumuz 1 yumurta, yarım limon suyu ve süzme yoğurtlu karışıma 1 kepçe kaynayan çorbanın suyundan katıp ılıştıralım iyice karışınca tekrar 1 kepçe çorba suyu katıp karıştırıp sicim şeklinde çorbamıza katalım çorbayıda karıştırarak. Kaynama noktasına gelen çorbayı 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
Tavaya sıvı yağ ve tereyağı alalım ısınınca toz kırmızı biberi katalım cızırdama sesi gelince çorbamıza dökelim. Üzerine reyhan serpip servise sunalım... Afiyet olsun...