9 Ekim 2010 Cumartesi

HAVUÇLU KREMALI KEK





Merhabalar:)) Blogum 11/10/2010 da 1 yılını dolduruyor... Ne iyi yapmışımda tariflerimi sizlerle ve herkezle paylaşmışım. Mutfakda ki ve mis gibi yemek ve çörek kokuları annemle benim en mutlu olduğuz andır ve bu mutlu anı sizlerle paylaşmak mütiş bi duygu... Yeni tarifleri denemenin heycanı sizden gelen yorumlar hayatımızın anlamı oldu... İyki varsınız, iyi varım diyorum. Annem Yasemin Hanım ve ben Banu Altun sizleri çok çok sevdik... Denenmeyi bekleyen 500 aşkın tarifimde yakında sizlerle.. Sevgilerimle...
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı dolusu havuç rendesi
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı mor üzüm
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakao
1 tutam zencefil
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için: Hazır vanilyalı sos
Şeker ve yumurtalar 1 dakika köpürene kar gibi olana kadar çırpılır. Sıvıyağ, süt, havuç rendesi, ceviz içi, hindistan cevizi, mor üzüm, tarçın, kakao, zencefil, vanilya katılıp karıştırılır. İki kere elenmiş un ve kabartma tozları ilave edilip tekrar iyicene karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür. 180 derece ılık fırında 45 dakikaya yakın pişirilir.
Fırından çıkmış soğumuz kek arzuya göre vanilyalı sos ve hindistan cevizi eşliğinde servise sunulur. Afiyet olsun...