29 Ekim 2010 Cuma

KIYMALI DOMETESLİ TEPSİ BÖREĞİ


Merhabalar:)) Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun. Sevcincimiz coşkumuz daim olsun diyorum... Bu güzel günde şöyle bol kıymalı domatesli nefis bi börek yaptım yanında tavşan kanı çayımız hıımmm... Denemeniz dileğiyle...
Malzeme
4 yufka
3 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
İçi için
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağı
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
karabiber, tuz, kimyon, tarçın, kekik
3 dal maydanoz
Böreğin içini hazırlamak için tavaya yağımızı alalım. Isınınca küçük doğranmış soğanlarımızı katıp sararıncaya kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim fazla kurutmadan kıymayı pişirelim. Karabiber, tuz ve kimyon ilave edip şöyle bi karıştırıp salçayı ilave edelim. Salçanın kokusu çıkınca küçük doğranmış susuz domatesleri ve bi çimdik tarçın ilave edelim. Domatesler de yumuşayınca kıyılmış maydanozu ve kekiği ilave edip karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Yağlanmış tepsiye yufkayı yanlardan sarkıtarak serelim.
Çukur kapta 3 yumurtayı çırpalım. Süt ve sıvı yağ ilave edip iyice karıştıralım.
Yukaların her katına sosu bolca dökelim. Kıymalı harç dökeceğimiz yufkaya sos dökmüyoruz, kıymalı harcı her yere yayıyaruz üzerini yufayla kapatıp tekrar sos döküyoruz.
İşlem bitince üst yufklayıda sosladıktan sonra çırpılmış 1 yumurta sarısınıda üstüne fırçayla sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...