15 Ekim 2010 Cuma

PATATES KAVURMA

Hayırlı cumalar:)) Cumanın bereketiyle girdim mutfağa en sevdiğim Patates Kavurmasını yaptım. Et, tavuk yemeklerinin yanına kahvaltıda 5 çayında mükemmel tat denemeniz dileğiyle....

1 kg. haşlamalık patates
1 çay bardağı zeytinyağı sıvıyağ karışımı
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet kırmızı iri biber
4 adet iri domates
1 adet rende domates
1,5 çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam kimyon, tuz
1 tutam kişniş
1 çay kaşığı kekik

Patatesleri tuzlu, sirkeli suda haşlayalım. Suyunu süzüp ılıyan patatesleri soyup ezelim.

Yağı tencereye alalım. Isınınca ince kıyılmış soğanları katıp kavuralım.Soğanlar sararıp yumuşayınca ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri katalım, kavurmaya devam edelim. Biberler yumuşayınca kabukları soyulmuş ufak doğranmış domatesi katalım kavurmaya devam edelim. Salçaları katalım kokusu çıkınca ezilmiş patatesleri katalım üzerine rende domateside ilave edip kavurmaya başlayalım. 5 dakika kadar patatesi kavuralım. Ocaktan almadan önce tüm baharatları katalım karıştıralım ve ocaktan alalım. Maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyıp patatese katıp tekrar iyice karıştırıp servis tabağına alıp soğumaya bırakalım.
Soğuyan kavurmamızı turşu çeşitleriyle süsleyip servise sunalım... Afiyet olsun...