18 Kasım 2010 Perşembe

CİLVELİ UN HELVASI


Tekrardan herkezin Kurban Bayramını kutlarım... Biz bu bayram büyüklerin evinde olduğumuzdan tatlı yapmadım bu nefis Cilveli Un Halvası yayınlanmayı bekliyordu kısmet bugüneymiş... Nefis bir helva denemeniz dileğiyle... Sevgilerimle...
200 gr tereyağı veya teremyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Üzeri için
toz yeşil fıstık
file yeşil fıstık
hindistan ceviz
ceviz kırığı
fındık kırığı
toz şeker
Tencereye sıvıyağ ve tereyağı alıp eritelim. Yağ eriyince unu katalım ve kavurmaya başlayalım.
Orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Undan koku çıkıp sararıp eriyince ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılıtalım. Üzerine toz şeker ve soğuk suyu koyup, tencereyi tekrar ocağa alalım kısık ataeşte 5 dk. kadar karıştırarak pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra kaşıkla şekil verip birini toz fıstığa, birini hindistan cevizine, birini toz şekere bulayıp kesme baklava gibi servise sunalım yaynında çay ikrm etmeyi unutmayalım:)) Afiyet şeker olsun...