27 Kasım 2010 Cumartesi

HAVUÇLU LOKMA





Günaydın:)) Neskafe ve Türk kahvesinin yanına nefis yakışan tadım Havuçlu Lokma yaptım. Diğer adı yalancı cezerye olan Havuçlu Lokma yı denemeniz dileğiyle....
3 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı su
20 adet bisküvi petibör
yarım su bardağı ceviz kırığı
1 paket vanilya
üzeri için hindistancevizi
Rendelenmiş havucu şeker ve su ile orta ateşte pişirelim. Kıvam alınca yani yumuşayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Ilımış havucun üzerine rende biskivi, vanilya ve ceviz kırığı katıp elimizle yoğuralım. Parmak şeklini verelim ve hindistancevizli tabağa bırakık heryerini hindistancevizine bulayalım.
Not: havuçlara şekil verirken elimiz yapışkanlaştıkça az su ile elimizi nemlendirelim.
Havuçları servis tabağına aldıktan sonra tekrardan üzerlerine hindistancevizi katıp servise sunalım. Afiyet olsun...