1 Kasım 2010 Pazartesi

KARDALA


Merhaba arkaşadaşlar... En güzel şehrimiz İzmir'e has Kardala eti hazırladım hamurunu vaktim olmadığından yapamadım. Ama gerdan etini hiç böyle yememiştim gerçekten nefis bi tad şehriyeli pirinç pilavıylada nefis oluyor denemeniz dileğiyle....
Haşlamak için
1 kg kuzu gerdan
1 patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
Malzeme
3 adet kuru sağan
1 çay baradağı zeytinyağı
3 adet domates
1,5 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
1 çimdik toz şeker
Öncelikle gerdanı yıkayıp tencereye alalım. İçine iri doğranmış patates, soğan, havuç katalım. Tuz, tane karabiber, defne yaprağı ve üstüne çıkacak kadar su ilave edip haşalyalım. Haşlanan gerdanı süzüp etlerini didikleyip kenara alalım. Haşlama suyuna katılan sebzeler etimize lezzet katmak içindir. Haşlama suyunu çorba ve pilavlarda kullanmanızı tavsiye ederim...
Tencereye zeytinyağını alalım ısınınca küçük doğranmış soğanları katıp pembeleşene kadar kavuralım. Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ve tuzu ileve edelim, domatesler yumuşayınca salçayı katalım. Salçanın kokusu çıkınca şeker ve toz karabiber ilave edip şöyle bi karışrıp didiklenmiş etleri katalım etleri domates ve soğanla iyicene bütünleştirelim 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alalım... İster pilavla ister lavaşla servise sunalım. Afiyet olsun...