4 Kasım 2010 Perşembe

ÜZÜMLÜ FISTIKLI CEVİZLİ UN HELVASI


Günaydın arkadaşlar... Un helvası denince mis kokusu gelir önce aklıma bide o ağızdaki yumuşaklığı... Mantını yedikten sonra demli çayla un helvası hımmm tam keyiftir benim için. Ben un helvasına üzüm, dolmalık fıstık ve cevizle yaparım denemeniz dileğiyle....

1 su bardağı ayçiçek yağı,
2 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket dolmalık fıstık
yarım su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı siyah üzüm

Bir tencerenin içine sıvı yağı ve unu ekleyerek rengi kahverengi olana kadar kavuralım.
İri kıydığınız cevizleri, dolmalık fıstığı, ıslatılmış siyah üzümleri ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
Ocağın altını iyice kısıp ve yavaş yavaş suyu ilave ederek karıştıralım. Helva suyunu çekince ocağın altını kapatıp 10 dk. dinlendirmeye bırakalım. Kaşık kaşık şekil verip bol cevizle servise unalım... Afiyet olsun...