18 Aralık 2010 Cumartesi

PİRZOLA TAÇLI DOMETESLİ PİLAV






Merhaba arkadaşlar:)) Uzun zamandır katılmayı istediğim sevgili arkadaşım http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/Özlem'in Kurban Bayram Sofralarına nihayet son iki gün kala bir tarif gönderiyorum:)) Beğenmeniz denemeniz dileğiyle...
Pilavı İçin
2 çorba kaşığı sıvyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı tel şehriye
4 iri domates (isteğe göre azaltılır ben bol domatesli severim:)))
1 kase pirinç (baldo)
az toz şeker, tuz
1 yemek kaşığı rivera zeytinyağı
Tacı İçin
pirzola (1 gece önceden yağ ve kekikle marine edilmiş)
sivri biber
kokteyl domates
kuru soğan halkaları
kızartama için ayçiçek yağı
Mantar ve kaşar peyniri
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat ıslatalım, unu çıkıncaya kadar yıkayıp süzelim.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alalım. Isınınca tel şehriyeyi katalım kızarana kadar kavuralım. Rendelenmiş domatesi katalım 3 dakika kadar pişirelim yani kıvam alıncaya kadar... Sıcak suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya pirinçleri şeker ve tuzu katıp karıştıralım. Ağzı kapalı önce orta sonra kısık ateşte pişirelim. Pilavımız göz göz olunca rivere yağı döküp ocaktan alalım. Üzerine havlu bez örtüp kapağını kapatım dinlenmeye bırakalım...
Kızartma için tavaya yağı alalım. Önce halka soğanları ardından, uçları kesilmiş yarıya kadar ortadan bölünmüş biberleri kızartalım. Marine edilmiş pirzola etleri kızartalım. Pirzolaları tekrardan başka bir tavada tereyağını erit kızarana kadar şöyle bir kızartalım. Tereyağının içine diğer kızartma yağından az ilave edip kokteyl domatesleri şöyle bir kızartalım... Biber ve soğanın fazla yağını havlu peçeteyle alalım.
Not: Biberleri domatesi diriliğini kaybetmeden kızartalım. Pilava sonradan ilave etiğimiz zeytinyağı parlaklık ve tane tane olmasını sağlar...
Mantarları ızgarada önce içlerine az tereyağı koyup pişirelim sonra bol kaşarpeyniri ilave edelim peynir eriyince ızgaradan alalım...