28 Ocak 2011 Cuma

ANTEP FISTIKLI ÇITIR KURABİYE


Hayırlı cumalar canlarım... Nefis ağızda dağılan yerken çıtır çıtır kütür kütür ses çıkartan bir tane asla yetmeyen çayın yareni ANTEP FISTIKLI ÇITIR KURABİYE denemeniz dileğiyle...
200 gr. tereyağı veya margarin
1 su bardağı toz antep fıstığı (100 gr)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
üç buçuk bardak un
Üzeri için: Bol pudra şekeri
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, pudraşekeri ve antep fıstığını mikserle iyice çırpalım. Sıvıyağ, yumurta sarısı ve irmik katıp yoğuralım. Elenmiş unlu kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya devam edelim. Ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş hafif yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Ilıdıktan sonra bol pudra şekeri serpip servise sunlalım... Afiyet olsun...