24 Ocak 2011 Pazartesi

Bezelyeli Sebzeli Tavuklu Pirinç Pilavı








Günaydın:)) Hayırlı haftalar diliyorum... Nefis Bezelyeli Sebzeli Tavuklu Pirinç Pilavı nı denemeniz dileğiyle... Yanında boool köpüklü koyu ayranı eksik etmeyelim:)
tereyağı ve sıvı yağ karışımı
1 kase baldo pirinç
2 adet orta boy havuç
1 kase konserve bezelye (yıkanmış suyu süzülmüş)
1 kase konserve mısır tanesi (yıkanmış suyu süzülmüş)
2 adet küp doğranmış kızartılmış patates
1 tavuk göüsü haşlanmış didilmiş
1 tutam dereotu
2 kase tavuk suyu
tuz
Pirinci ayıklayıp sıcak tuzlu suda yarım saat bekletelim. Nişastası ginceye kadar süzgeçte kırmadan yıkayalım.
Tencereye yağları alalım. Isınınca küçük doğranmış havuçları katıp kavuralım. Ardından suyu süzülmüş pirinci katıp kavurmaya devam edelim. Pirinçler şeffaflaşınca tuzu ve sıcak tavuk suyunu katıp karıştırıp tencerenin ağzını kapatalım. Önce harlı sonra orta en son kısık ateşte alınca, kızartılmış patates, bezelye, mısır ve tavuk etini katalım. Tencerenin ağzını kapatalım buharıyla pişsin. Ocağın altını söndürdükten sonra iyice karıştırıp tencerenin üzerine bez ötüp kapağını kapatıp pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Servis tabağına alınca ince kıyılmış dereotu serpelim. Bol köpüklü koyu kıvamlı ayranla servise sunalım. Afiyet olsun...