7 Ocak 2011 Cuma

IZGARADA BALIK


Hayırlı cumalar arkadaşlar... Öncelikle sevgili arkadaşımız Derya Hanıma http://deryayla.blogspot.com/eşinin rahatsızlığı için geçmiş olsun diyorum. Rabbimden acil şifalar diliyorum dualarım onlarla... Kısmetse bugün arayacağım kendisini iyi haberlerini bildririm...

Hafif bir tat Izagara Balık sırrı sosunda... Nefis oluyor aslında bu sosa Lüfer balığı lazımdı ama bu sene Lüfer balığı az olduğundan Levrekle yaptım denemeniz dileğiyle...
Malzeme
2 adet levrek
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
un, zeytinyağı
Servis için
haşlanmış patates
limon dilimleri
kırmızı soğan
roka
kiraz turp

Levrekleri temizlediken sonra bol suyla yıkayıp süzelim.
Soğanı ve maydanozu incecik kıyalım yağ ekleyip karıştıralım. Levrekleri bu sosda 2 saat dinlendirelim. Bu bekletmenin sonunda üzerindeki soğan ve maydanozu temizleyelim. Tuz karabiber serpelim. Una bulayıp iyice silkeliyelim. Üzerine bir fırça yardımızyla zeytinyağı sürelim. Izgarada arkalı önlü pişirelim. Dilimlenmiş kırmızı soğan, haşlanmış patates, kiraz turp, limon ve roka eşliğinde servise sunalım... Afiyet olsun...