22 Ocak 2011 Cumartesi

SÜTLÜ BEYAZ PEYNİR ve KAŞARLI BÖREK





Mutlu hafta sonları canlarım:)) Muhabbette muhabbet katan yumuşacık lup diye yutulan nefis Sütlü Beyaz Peynir ve Kaşarlı Börek denemeniz dileğiyle...
Not: Bu nefis böreği ertesi günü ızgarada ısıtıpda servise sunmanızı tavsiye ederim. Lup diye çayla yeniveriyor:)))
Malzeme
4 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
iki buçuk su bardağı süt
yarım su bardağı su
İçi için
1 çorba kasesi beyaz beynir lorla karışık
2 iri avuç taze kaşar peyniri rendesi
1 tutam kıyılmış maydanoz
Yağlı tepsiye yufkamızı serelim. Çukur cam kesenin içinde yumurta, süt, su ve yağı çırpıp ilk kata az olarak karışımdan dökelim. 2. yufkayı serip yumurtalı karışımdan dökelim. 3 yufkayı serip, üzerine lorlu beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve rende kaşar peyniriyle iyicene karıştırıp her yerine serperek yayalım. 4. yufkayı serip sosu dökelim 1. yufkanın tepsi dışındaki paylarını içe alıp kalan sosun tamamını döküp dibine gelmiyecek şekilde heryerine kürdan batırıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet şeker olsun....