28 Şubat 2011 Pazartesi

KÖFTELİ ENGİNAR





Mutlu akşamlar:)) Akşam yemeğini ziyafete dönüştüren karaciğerin dostu nefis Köfteli Enginar denemeniz dileğiyle...
Malzeme
10 adet enginar ( küçük boy)
zeytinyağı
limon suyu
300 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı galete unu
tuz, karabiber, kimyon
bir tutam kıyılmış maydanoz
Sosu İçin
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 orta boy domates
yarım çorba kaşığı salça
yarım su bardağı su
tuz, yaprak kekik
Kaşar peyniri rende
Ayıklanmış yıkanmış enginarları zeytinyağı, limon suyu ve tuz katılmış suda ağzı kapalı pişirelim.
Kıymayı kaba alalım. Soğanı rendeleyelim, kabartma tozu, tuz, baharatlar, süt, kıyılmış maydanoz, galate unu ve zeytinyağı katıp köfteyi yoğuralım. Tercihen bir gece dinlendirelim...
Enginarların içi kadar yuvarlak köfteler yapalım. Teflon tavada az yağda şöyle bir çevirelim yani arkalı önlü hafif kızartalım...
Pişmiş enginarların suyunu süzüp yağlanmış fırın kabına dizelim. Enginarların her yerine fırçayla zeytinyağı sürelim. Üzerlerine köfteleri dizelim.
Sos için çukur kaba yağı alalım, ısınınca 3 adet rende domates ve tuz ilave edip pişirelim. Kıvam almaya başlayınca salaçasını ilave edelim az pişirip suyunu ilave edelim. Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alıp kekik katalım. Ilıyınca köfteli enginarların üzerine bolca dökelim. Üzerine yuvarlak şekilde esilmiş domates dilimleri bırakıp önceden ısıtılmış 180 derece fırına sürelim. Mis kokular gelince üzerine rende kaşar peyniri serpip peynir eriyene kadar fırında tutup hiç bekletmeden servise sunalım. Afiyet olsun....