8 Nisan 2011 Cuma

AYVA REÇELİ



Uzunnn bir aradan sonra merhaba canlarım:)) Bu kış vazgeçemediğim reçel ayva oldu bu reçel değil ayva balı oluyor tadınada doyum olmuyor... Rendeli marmeladı başka güzel bu doğranmış şekli bambaşka nefis denemeniz dileğiyle.... Kocamannn sevgilerimle....


Not: Reçelin püf noktası ayvalar sertleşmesin diye suyla kaynattığımız yumuşayan avları dinlendirip ılık ayvalara şeker katıp ocağa almamızdır....



1 kg ayva 1 kg toz şeker 5 su bardağı su 5 adet karanfil 3 adet ayvanın çekirdeği yarım limon suyu Ayvaları soyup küçük parçalar halinde doğrayalım. Ayvaların üzerine 5 su bardağı su ve ayva çekirdeklerini katıp yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yumuşayan ayvaları ocaktan alıp ılıyıncaya kadar dinlendirip şekerini ve karanfil tanelerini katıp ocaga alalım kıvam alıncaya kadar koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kıvam alınca limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım. Reçelimiz ılıyınca temiz kuru kavanozlara dolduralım. Soğuyunca kapaklarını kapatalım. Reçelimizi kaymak, tereyağı ve bir demlik çayla servise sunalım:)) Afiyet şeker olusun..