29 Mayıs 2011 Pazar

GÖZLEME


İyiakşamlar canlarım:) Bana yorum gelmiyor, bazı arkadaşlara yorum yazamıyorum yine ne oldu anlamıyorum... Çözümü bilen bana mail atarsa sevinirim....

Akşam çayımızın yanına nefis tereyağlı gözleme denemeniz dileğiyle...

Gözleme çeşitlerim

Sade kaşar peyniri rende
Tulum çökelik
Beyaz yağlı peynir ve kıyılmış maydanozlu

Kıymalı İç Malzeme : 1 adet küçük ince kıyılmış soğan yağda sotelenir, 2 iri avuç kıymayı ilave edip hafif kavuralım. 1 adet sivri acı biber kıyılmış katalım kavurmaya devam. Küçük doğranmış domates, kırmızı pul biber, tuz, karabiber, kekik katıp ocaktan alalım. İyice ılıdıktan sonra gözlemede kullanalım.

Gözlemenin yapılışı

Tüm yufka ortadan bölünür.
Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karıştılır yarım yufkanın her tarafına fırça yardımıyla sürülür.
Yufkanın enden iki ucu ortaya gelecek şekilde katlanır. Tam ortaya istediğimiz içten konur yufka kapatılır.
Hafif yağlanmış ısıtılmış teflon tavada arkalı önü pişirip tekrar üzerine tereğı sürüp demli çayla servise sunulur afiyet olsun...

Not: Kıymalı gözleme bol köpüklü ayranla nefis oluyor:))