20 Mayıs 2011 Cuma

SARIYER BÖREĞİ






























Hayırlı cumalar canlarım:)) Uzun zamandır canım Sarıyer Böreği çekiyordu ama bir türlü Sarıyere gidemiyorum ben de ev usunu yaptım özlemim geçti.



Sarıyere yolunuz düşerse mutlaka orada nefis deniz manzarısına karşı yemenizi tavsiye ederim...




Malzeme
2 yufka


1 çay bardağı süt


yarım çay bardağı sıvı yağ


1 yumurta




İç malzeme


2 yemek kaşığı sıvıyağ


200 gr. kıyma


1 paket dolamalık fıstık


1 adet iri kurusoğan


1 tutam maydanoz


1 iri avuç kuş üzümü


tuz, karabiber, bir çimdik tarçın, 1 çimdik toz şeker




Üzeri için


Yumurta sarısı


Susam


Öncelikle kuş üzümlerini ılık suda ılsatalım...


Tavaya sıvı yağı alalım ısınınca küçük doğranmış soğanlar, tuz, az toz şeker, tarçın ve dolmalık fıstıkları sararıncaya kadar kavuralım... Kıymayı ilave edelim kavuralım. Kıyma suyunu çekince, ince kıyılmış maydanoz, suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü katıp şöyle bir karıştırıp ocakatan alalım.


Yufkayı tezgaha serelim. Süt, yağ yumurta karışımını fırçayla her yerine sürelim. Yufkayı ikiye katlayalım yani D şeklini verelim. Geniş kısmına iç harçtan koyalım rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsiye U şeklinde bırakalım. İşem bitince üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Tavşan kanı çayımızla servise sunalım... Afiyet şeker olsun...