2 Temmuz 2011 Cumartesi

Ağzı Açık Poğaça




Merhaba canlarım:) Yıllık izindeyim vee dinleniyorum. Benim tatilim evde tebellik yapıp mutfak da nefis yemekler yaparak geçiyor... Tabi ki gezilecek görülecek yerlerde beni bekliyor ama son haftaya bıraktım... İlk tarif çayın yanına sıcak sıcak bol peynirli Ağzı Açık Poğaçalar nefis oluyor denemeniz dileğiyle...

200 gr. margarin

2 kahve fincanı sıvı yağ

2 kahve fincanı yoğurt

1 yumurta + 1 yumurta akı

6 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

2 çay kaşığı tuz


İçi için:

200 gr. beyaz peynir,

kıyılmış maydonoz, dereotu ve yeşil soğanın sadece yeşil kısmı

yeteri kadar karpuz dilimi çeri domates


Üzeri için: 1 yumurta sarısı - az toz şeker - sıvı yağ - çörek otu


Margarini eritip ılımaya bırakalım. Unu kabartma tozuyla karıştırıp bir kaba alıp ortasını havuz gibi açalım. Erimiş margarini, sıvı yağ, tuz, yoğurt, yumurta ve yumurta akını ekleyip yoğuralım. Kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edelim.

Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avcumuzun içinde yuvarlak olarak hamuru açalım. İçine rende beyaz peynir ve maydonozlu , dereotlu, yeşil soğanlı peynir karışımı karışımı koyup ağzı açık pide şeklini verelim. Peynirlerin ortasına bir dilim domates yerleştirelim.

Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

Üzeri için yumurta sarısının içine az toz şeker ve sıvı yağını katıp karıştıralım fırçayla kurabilerin üzerine sürelim. Çörek otuyla süsleyip öceden ısıtılmış 175 derece fırına sürelim. 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.