30 Temmuz 2011 Cumartesi

BONFİLE ETLİ ALİ NAZİK








Merhabalar:)) Hayırlı bereketli Ramazan ayı dilerim... On bir ayın sultanına nefis hafif tatlar hazırladım.... Begenmeniz denemeniz dileğiyle....



300 gr. kuşbaşı doğranmış bonfile

sıvı yağ tereyağ karışımı, kırmızı pul biber, kekik


3 adet patlıcan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

5 adet sivri biber

3 adet domates

1 limon suyu, tuz

Sarımsaklı yoğurt

Tereyağlı kırmızı biber


Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyup üzerine limon suyu döküp bekletelim.


Teflon tavada çok az yağda biber ve domatesleri hafifçe kızartalım...


Patlıcanları ince ince kıyıp sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım.


Teflon tavada kuşbaşı etimizi sıvı yağ ile kavuralım, son anda tereyağ ilave edip şöyle bir çevirelim pul biber kekik ilave edip tekrar karştırıp ocaktan alalım.


Kızartılmış domates, biber ve kavrulmuş eti yoğurtlu patlıcanın üzerine dizelim. Son olarak da tavada tereyağında pul biberi yakıp üzerine gezdirip servise sunalım. Afiyet olsun...