5 Temmuz 2011 Salı

ENGİNAR KALPLİ SALATA



Günaydın canlarım:)) Değişik bir tat şık bir görünüm Enginar Kalpli Salata beğenmeniz denemiz dileğiyle...


1 demet roka

yarım demet dereotu

4 adet yeşil soğan

5 adet kurutululmuş yağlı domates (cam kovanazda)

7 adet enginar kalbi (tuzlu limonlu suda haşlanmış)

3 diş sarımsak

limon suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuz


Yıkanmış kurulanmış rokayı servis tabağına alalım, jülyen kesilmiş yeşil soganları, kurutulmuş domatesleri, haşlanmış süzülmüş enginar kalplerini rokaların üzerine yayalım.


Sos için, limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı biber katıp karıştıralım. Salatımızın üzerine dökelim. Afiyet olsun...