25 Ağustos 2011 Perşembe

KAŞARLI MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI



Merhaba canlarım:)) Yoğun bir iş çalışması beni beklediğinden şimdiden herkesin Mübarek Kadir Gecesini Kutlarım Rabbim ellerimizi boş çevirmesin...
Şeker tadında talı bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
Ve tarif nefis Kaşarlı Mantarlı Pirinç Pilavı etin yareni:)) denemeniz dileğiyle kocaman sevgiler....

2 su bardağı osmancık pirinç
tereyağ ve sıvı yağ
2 orta boy soğan
1 küçük kavanoz mini mantar
yenibahar, kimyon, köri, tuz, karabiber
1 kase rende kaşar peyniri kaskaval ve taze kaşar yağlı...

Yıkanmış pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletip süzelim.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı bırakalım. Isınınca küçük doğranmış soğanları katıp sararıncaya kadar kavuralım. Yıkanmış süzülmüş tümden mini mantarları da soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim. Baharatları katalım kavuralım. Baharat kokusu gelince süzülmüş pirinci ilave edip pirinçler şefaflaşıncaya kadar kavuralım sıcak suyunu döküp önce harlı sonra kısık ateşte pilavımız göz göz olana kadar pişirelim. Fazla kurumasın.
Ocaktan dan aldığımız hafif demlenmiş pilavı içlerine az tereyağı sürülmüş mini güveçlere alalım.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar tutalım. Servise hazırdır afiyet olsun....