28 Eylül 2011 Çarşamba

Baharat Soslu Patates







Merhabalar:)) Baharatın sihirli dokunuşuyla hazırladığım nefis Baharat Soslu Patates et veya tavuk ızgara yanına çok yakışan bir tat denemeniz beğenmeniz dileğiyle....

Malzeme
Yarım kg patates
1 çorba kaşığı sirke, tuz
1 dolu tatlı kaşığı köri
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için
yarım su bardağı yoğurt
kekik, fesleğen,tuz az sarımsak rendesi
Servis için
kıvırcık veya marul yaprakları

Patatesleri yıkayıp kabuklu olarak yarı yarıya haşlayalım. Su kaynamaya başladığında haşlama suyuna sirke ve tuz katalım...
Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölelim. Fırın tepsisine dizelim. Diğer tarafta ezilmiş sarımsak, köri ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım. Patateslerin üzerine gezdirelim. Yarım saat bekletelim. Arada bir karıştırarak patateslerin sosu iyice emmesini sağlayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Sos için yoğurdun içine kekik, fesleğen, tuz ve sarımsağı katıp iyice özeyerek karıştıralım.
Servis tabağına kıyılmış marulu yayalım. Fırından çıkarttığımız patatesleri marulun üzerine dizelim. Baharatlı patateslerimizin üzerine baharatlı sosumuzu gezdirip servise sunalım. Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun