2 Eylül 2011 Cuma

KARİDES GÜVEÇ





Merhaba canlarım:) Tahmin ediyorum herkesin bayram sofrası kırmızı et ağırlıklıdır bende misafirlerime bayramın 3. günü bol domatesli şehriye çorba, olta istarvit kızartma, karides güveç, salata ve paçanga böreği ve meşur irmik helvamı yaptı nefis bir menü oldu:) Herkez masadan şımararak kalktı:))
Menüde olanlar Karides Güveç hariç hepsine arşivimden bakabilirsiniz... Gelelim Karides Güveç yapına...

yarım kg fazla karides
defne yaprağı, sirke, soğan kabuğu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 küçük kavanoz mini mantar
3 adet domates
2 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Karidesleri yıkayalım. Haşlama tenceresine sıcak su, sirke, defne yaprağı, soğan kabuğu ve karidesleri koyup 15 dakika haşlayalım ara ara karıştırarak. Haşlanan karidesleri süzelim üzerine soğuk su döküp ılımaya bırakalım. Önce kafasını kopartalım, sonra kuyruğundan hafifçe kabuğunu çekerek soyalım...

Tencereye sıvı yağı alalım ısınınca kıyılmış soğan ve sarımsağı katalım, sararınca küçük doğranmış sivri biberi katıp kavuralım. Biberler yumuşayınca ortadan ikiye bölünmüş mini mantarları katalım kavuralım. Küçük doğranmış domatesleri katalım domatesler iyice yumuşayınca salça ve domates rendesini katalım malzeme iyice iç içe geçince ayıklanmış mantarları katıp 5 dak kadar pişirip ocaktan alalım. Yağlanmış kabına aktaralım. Kaşar peyniri rendesini her yere eşit miktarda serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyene kadar tutalım veee servise hazırdır... Afiyet şeker olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun