8 Eylül 2011 Perşembe

LAVAŞ ARASI SUCUK ve ACI SOS TARİFİ

Ortancalar çiçekler bahçemdem:) Benim güzellerim:)

Günaydın:)) Et ve kebabın yanında görmeye alıştığımız lavaşı sabahı kahvaltı sofrasında yemeye nedersiniz? Evetse buyurun Nefis Lavaş Arası Sucuk yapılışına....

Not: Lavaşı kebapçıdan ve ya çiğ köfte satan dükkanlardan almanızı tavsiye ederim. Marketler deki kapalı paketler sert oluyor ve kesinlikle aynı tat olmuyor...


ACI SOS TARİFİ
2 çorba kaş salça
1 tatlı kaş. acı biber salçası
2 çorba kaş acı pul biber
1 tatlı kaşığı acı sos (isteğe göre azaltılabilir)
1 tatlı kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı domates rendesi
1 tatlı kaş. kimyon
1 çay kaş. karabiber
1 çorba kaş. sirke
1 çay kaş. toz şeker
1 çay kaş. yenibahar
1 çorba kaş. kekik
1 tatlı kaş. nane
1 tatlı kaş. isot
1 minik tutam köri
3 çorba kaş. zeytinyağı
1 çorba kaş. su tüm malzeme ezilerek karıştırarak
Lavaş
sucuk dilimleri
kaşar peyniri rendesi
tereyağı

Lavaş ekmeğinin ortadan ikiye bölelim. Acılı ezmeyi her yerine sürelim. Üzerine kaşar peyniri serpelim, ızgarada kızartılmış sucuk dilimlerini dizelim ve bir ucunu diğer ucun üzerine kapatalım. Parmaklarımızın ucunu hafifçe ıslatıp kenarlarına bastıralım.
Teflon tavada az tereyağında alt üst pişirip demli bergamot aromalı çayla servise sunalım... Afiyet olsun...
Sevgilerimle
Banu Altun