28 Kasım 2011 Pazartesi

PİZZA PASTIRMALI SUCUKLU KARAMELİZE SOĞANLI


Merhaba canlarım:)) Pizzanın aroması bol hali sizlerle. Karamelize soğan, pastırma, sucuk hımm. Ben bu nefis pizzaya Türk Pizza diyorum malzemesinden:)) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

1 ekmek hamuru
yarım çay bardağı tat domates püresi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 orta boy domates
kekik - 1 çimdik toz şeker - kırmızı pul biber - karabiber
1 orta boy kuru soğan, sıvı yağ, bir çay kaşığı  toz şekerpastırma - sucuk - yeşil dolmalık zeytin - siyah zeytin -  ince doğranmış mantar - küçük acı turşu biber 
rende kaşar peyniri

Yağlanmış  tepsiye hamuruzu bırakalım parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamurumuzu açalım. 
Sosu için:  domates püresinin içine 1 çorba kaşığı sıvıyağ, birer tutam kekik, kırmızı pul biber, karabiber ve bir çimdik toz şeker katıp karıştırıyoruz. 
Hamurun üzerine sosumuzu serelim.
Ve tereyanı minik parçalar halinde pizamızın üzerine bırakalım.
Kuşbaşı doğranmış susuz domates parçalarını da hamurun üzerine dizelim.
Küçük bir tavaya az sıvı yağ koyup halka halka doğranmış soğanları katalım. Rengi sararıncaya kadar soteleyelim. Soğanlar yumuşayınca toz şeker ekleyip rengi karamel olunca ocaktan alalım. 
Hamurumuzun üzerine karemel soğan halkalarını ince doğranmış mantar dilimlerini dizip 170 derece fırına sürelim.
Hamur pişmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesinin bir bölümünü serelim ve ince dilim sucuk, pastırma, dolmalık zeytin, siyah zeytin parçaları, turşu biberleri dizelim tekrar fırına sürelim inmeye yakın kalan kaşar rendesini de üzerine serpip fırına verelim. 
Peynir eriyince fırından alalım, biraz dinlendirip servise sunalım. Afiyet olsun...


Sevgilerimle 
Banu Altun