21 Kasım 2011 Pazartesi

SALÇALI BİFTEK


Merhaba canlarım:) Etin en sevdiğim hali domatesli salçalı lokum gibi pişmiş hımmm yanında ister sade pirinç pilavı ister taze sıcak ekmek arası et. Salçalı Biftek tarifim sizlerle... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

1 kg biftek
kekik
sıvı yağ
1 küçük kuru soğan
4 iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
kırmızı pul biber, karabiber, tuz
Kızartılmış yeşil biber ve domates

* Etlerimizi sıvı yağ ve kekikle harmanlayıp bir gece buzdolabında bekletelim
* Teflon tavada az sıvı yağda etleri kızartalım arkalı önlü.
* Geniş bir tencereye sıvı yağ dökelim ortalama çeyrek çay bardağı.
* Yağ ısınınca küçük kıyılmış kuru soğanı katıp sararıncaya kadar kavuralım.
* Domatesleri rendeleyip soğana katalım tuzunu ilave edip pişirelim.
* Domatesler kıvam almaya başlayınca domates salçasını ilave edelim 5 dak kadar pişirelim.
* Sosun kıvamı az akışkan olmalı koyu ise çok az sıcak su ilave edelim.
* Salçalı sosumuza etleri katalım. Etleri önlü arkalı sosa iyice bulayıp 10 - 15 dakka kısık ateşte ağzı kapalı pişirip ocaktan alalım.
* Servis zamanı yanına bol kızartma sivri biber, kızartılmış domates ve  patates sade pilav eşliğinde servise sunalım. Afiyet olsun...

Sevgilerimle
Banu Altun