12 Kasım 2011 Cumartesi

UN HELVASI ÇİKOLATALI FISTIKLI







Merhaba canlarım:) Bu gün iş yerinde çook bahsettiğim beklenen tarif nefisss Un Helvası Çikolatalı Fıstıklı....
Bu nefis helvayı soğuk olarak da servis yapabilirsiniz tadı hiç değişmiyor. Nescafeyle, sütlü Türk kahvesiyle ve çayla mükemmel bir uyum içinde yeniyor:))) Tavsiyemdir...

125 gr. terem margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı dolu dolu toz şeker
100 gr çikolata (sütlü veya bitter)
1 avuç dolusu iri parça kırılmış iç Antep fıstığı
Üzeri için: toz yeşil fıstık

Yağı teflon  tavada eritelim, unu katıp kısık ateşte tahta kaşıkla unu yakmadan kavuralım.
Başka bir kabın içine süt, su toz şekeri koyup karıştırıp ocağa alalım. Isınınca çikolatayı ilave edelim. Çikolata erince kaynar kıvama gelince ocaktan alalım.
Not: Bitter çikolatayla yapacaklar veya koyu renk sevenler süt yerine su kullanmanızı tavsiye ederim...
Unumuz kavrulup rengi ve kokusu gelince üzerine çikolatalı şurubu hemen dökelim.
Ocaktan az çekip iyice bir karıştıralım.
Tekrar ocağa alıp kendine gelene kadar kavurmaya devam edelim.
Ateşten almadan önce fıstık parçalarını da ilave edip ocağı söndürelim.
10 dakika kadar dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip servis tabağına alalım.
Üzerini bol yeşil fıstıkla süsleyip servise sunalım.
Afiyet Olsun...

Sevgilerimle 
Banu Altun