28 Aralık 2011 Çarşamba

FISTIKLI İÇ PİLAV


Daha önce yaptığım pilav ciğeri iri doğranmış acıktım herelada elimi çabuk tutmuşumda ondan :) ama böylede nefis...


Hepinize kocaman sevgilerimle Mutlu Yıllar Dilerim:) 2011 benim için harika bir seneydi, tabi arada pürüzler oldu ama onları arkamda ki çuvala attım yaşadığım tatlı günlerin nefis tadıyla o meşuuur kıkırdamamala:)))GÜLE GÜLE 2011 HOŞGELDİN 2012 DİYORUM. 
SİZLERİNDE HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN. 


Şimdi canlarım gelelim tarifimize yeni yıla yakışan Fıstıklı İç Pilav ben çok sık yaparım farklı zamanlarda yaptığım resimlerim birinin ciğerlerini çok büyük doğramışım :) ama her serinde tadı nefis olan pilavım. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 adet iri kuru soğan ince kıyılmış
2 su bardağı yıkanmış ılık suda ıslatılmış pirinç
1 çimdik toz şeker
tuz
karabiber, yenibahar, tarçın
3 su bardağı kaynar su
250 gr. küçük doğranmış dana ciğeri veya kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı sıvı yağ ciğeri pişirmek için
1 çorba kaşığı tereyağı

Pilav tenceresinin içine sıvı yağı alalım.
Isınan yağın içine çam fıstığını koyup 1-2 dakika fıstıklar renk alana kadar kavuralım.
Önceden ince doğranmış kuru soğanı katıp kavurmaya devam edelim.
Soğanlar yumuşayıp rengi sarıya dönünce ıslatılmış süzülmüş pirinci katalım.
Pirincin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyip kavuralım.
Pirinçler şeffaf olunca kaynar suyunu ilave edelim karıştıralım.
Tencerenin ağzını kapatıp ocağı kısık ayara getirelim.
Teflon tavada az sıvı yağ ile ciğerleri pişirip göz göz olan pilava ilave edelim.
Pilav suyunu çekince üzerine bez serip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Dinlenmiş pilavımızı karıştırıp servis tabağına alalım. Yanında acı turşu biber domates soslu ve acılı şalgam suyu  harika gidiyor servis önerimdir.
Afiyet oslun...

Sevgilerimle
Banu Altun