4 Şubat 2012 Cumartesi

PASKALYA PASTASI



Merhaba canlarım:)) Kısa zamanlar da şip şak yapılacak  pasta özlemini giderecek nefis Paskalya pastam... Tadı alman pastasını andıran benim dar zamanlarda ki kurtarıcı pastam... Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

1 adet paskalya çöreği
1 paket krema ole muzlu tarifine göre sütle hazırlanmış ben biraz sütünü az koydum kıvam için.
2 olgun muz dilimi
100 gr bitter çikolata 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı süt
2 iri avuç dolusu yeşil file fıstık

Paskalya çöreğini enlemesine keselim.
İki katına da  tarifine göre hazırlanmış muzlu krem ole sürelim.
Alt katın üzerine muz dilimlerini dizelim.
Çöreğin diğer yarısını üzerine kapatalım.
İki kata krema sürünce muz kararmıyor daha yoğun krema tadı oluyor.
Üzerine ben mari usulü eritilmiş çikolata yağ ve süt karışımını iyice karıştırıp üzerine dökelim.
Yeşil file fıstıkla süsleyip en az 4 saat buz dolabında bekletip servise sunalım.
Afiyet olsun.

Sevgilerimle
Banu Altun